Ιστοσελίδες Ιστορίας

Εμφάνιση #
Σύνδεσμος History BBC
Σύνδεσμος Ελλάδα 1922: Μια "Κιβωτός Προσφύγων"
Σύνδεσμος Ελληνικός Πολιτισμός
Σύνδεσμος Βυζαντινή Ζωγραφική
Σύνδεσμος Θέματα Ελληνικής Ιστορίας
Σύνδεσμος Ancient Greece

Πρόκειται για έναν ενημερωτικό οδηγό της Αρχαίας Ελλάδας, που καλύπτει την τέχνη και την αρχιτεκτονική, την πολιτική, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη γεωγραφία, τη μυθολογία, τις ελληνικές φυλές, τον πόλεμο, την ιστορία και άλλα θέματα. Αξιοσημείωτο είναι το Photo Gallery με πανοραμικές εικόνες της ελληνικής τέχνης. Περιλαμβάνει ακόμη χάρτες, βιογραφίες καθώς και σχετικούς συνδέσμους. Η Ιστοσελίδα ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2008 γι' αυτό μερικές συνδέσεις δεν είναι ενεργές.

Σύνδεσμος Ancient Greece - British Museum

Η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου προσφέρει διαδραστικές ξεναγήσεις, προσομοιώσεις και παιχνίδια με σκοπό να γίνει η μελέτη της Αρχαίας Ελλάδας δελεαστική για τα παιδιά. Στα θέματα περιλαμβάνεται η Ακρόπολη, Αθήνα, Καθημερινή Ζωή, Γιορτές και Αγώνες, Γεωγραφία, Θεοί και Θεές, Γνώση και τη Μάθηση, Σπάρτη, χρόνος, πόλεμος. Μπορείτε να ακολουθήσετε την πομπή των Παναθηναίων και να οικοδομήσετε έναν εικονικό ναό, να κάνετε μια εικονική περιήγηση στην Αθήνα και «δέσετε» σκλάβους και να παρακολουθήσετε μια Συνέλευση. Μπορείτε επίσης να κυβερνήσετε μια  τριήρη, να διερευνήσει το πεδίο της μάχης των Πλαταιών, να ακολουθούσετε μια διαδραστική ιστορία για τις γυναίκες στην Ελλάδα και "το σκηνικό" σε ένα εικονικό σπίτι. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε μια διαδραστική περιήγηση των Ολυμπιακών Αγώνων, του Θεάτρου και γιορτών. Επίσης διατίθεται ένα παιχνίδι με θεούς και θεές, μια διαδραστική περιήγηση των ειδών οικιακής χρήσης, μια σπαρτιατική εκπαίδευση κλπ. Η θεματική της Γεωγραφίας διαθέτει μια σειρά από χάρτες και μια διαδραστική κατάδυση σε ένα αρχαίο ναυάγιο. Τέλος, υπάρχει ένα "δωμάτιο προσωπικού" με φύλλα εργασίας και  ερωτήσεις συζήτησης για να βοηθηθούν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα. 

Σύνδεσμος Perseus Digital Library

Το Perseus Project είναι μια εντυπωσιακή ψηφιακή βιβλιοθήκη για την Ελληνικές Κλασικές πηγές δημιούργημα του τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Tufts που καλύπτει την ιστορία, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό του ελληνο-ρωμαϊκού κόσμου. Η συλλογή περιέχει εκτενείς και ποικίλες πηγές, σχέδια θέσεων, ψηφιακές εικόνες και χάρτες. Τεκμηριώνεται ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων: αγγεία, γλυπτά και γλυπτικές ενότητες, νομίσματα, κτήρια και πολύτιμοι λίθοι. Η ιστοσελίδα διαθέτει επίσης ερωτήσεις, δοκίμια, μια ιστορική αναδρομή και μια εκτενή βιβλιοθήκη των αντικειμένων τέχνης και άλλες πηγές. Ειδικά εκθέματα περιλαμβάνουν τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ηρακλή. Ιστοσελίδα ενημερώνεται σε τακτική βάση.

Σύνδεσμος BBC - Ancient History: Greeks

Το Τμήμα Ιστορίας του BBC προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά από εκθέσεις, δραστηριότητες, παιχνίδια, φωτογραφικό υλικό και άλλες πηγές. Επικεντρώνεται στους Αγγλοσάξονες, τους Αιγύπτιους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βίκινγκς κ.ά. Το τμήμα για την Ελλάδα καλύπτει πέντε βασικούς τομείς: 1. Ολυμπιακοί Αγώνες, 2. Αθήνα, 3. Δημοκρατία, 4. Άλλοι ελληνικοί πολιτισμοί, 5. Θρύλοι. Περιλαμβάνει, επίσης, σχετικές συνδέσεις σε άλλες σελίδες του BBC, μια σειρά εκτεταμένων δοκίμων εμπειρογνωμόνων για διάφορα θέματα όπως τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Μέγα Αλέξανδρο,τον Λόρδο Έλγιν, την πτώση του Μινωικού πολιτισμού, τη δημοκρατία, την ιστορία του Ιάσονα και του Χρυσόμαλλου Δέρατος και την Ατλαντίδα του Πλάτωνα. πίσης εριλαμβάνονται φωτογραφίες των Ολυμπιακών Αγώνων και μια έκθεση σχετικό με τον Πόλεμο και την Τεχνολογία. Πάρα πολλές πληροφορίες.

Σύνδεσμος The Greeks: Crucible of Civilization

Αυτός ο ελκυστικό PBS εκπαιδευτικός χώρος εξετάζει την Κλασσική Περίοδος της Αρχαίας Ελλάδας κατά κύριο λόγο μέσα από μια σειρά δοκιμίων για τέσσερις κύριους χαρακτήρες: Κλεισθένης, ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Σωκράτης και η Ασπασία. Κάθε χαρακτήρας εισάγεται μέσω ενός βίντεο κλιπ. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από σελίδες για τον ελληνικό πολιτισμό,την ελληνική τέχνη του πολέμου, την ελληνική αρχιτεκτονική και άλλους μορφές και τόπους της ελληνικής ιστορίας. Animation και προσομοιώσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα 3D animation του Παρθενώνα, ένα διαδραστικό ελληνικό χρονοδιάγραμμα, ένας διαδραστικός χάρτης κλπ. Στην ενότητα Education Resources μια διεπιστημονική μονάδα χρησιμοποιεί την τηλεόραση, το Διαδίκτυο, και άλλες πηγές για να εξερευνήσετε την Αρχαία Ελλάδα. Συνολικά, πρόκειται για μια εξαιρετική εισαγωγή στην Αρχαία Ελλάδα.

Σύνδεσμος Internet Ancient History Sourcebook: Greece
Σύνδεσμος Classical Art Research Center: The Beazley Archive
Σύνδεσμος Ancient Greece - History Facts for Kids
Σύνδεσμος Olympics Through Time
Σύνδεσμος The Internet Classics Archive
Σύνδεσμος Diotima
Σύνδεσμος Exploring Ancient World Cultures: Greece
Σύνδεσμος BBC Schools: Ancient Greece
Σύνδεσμος Historical Collections - Antiqua Medicina: From Homer to Vesalius
Σύνδεσμος Greek Medicine
Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla